nedelja, 19. februar 2017

Igrice in 3.č iz Mengša

Igrice? Seveda jih igram.
Tole imam najraje!
A ne povejte Majdi ali Šimnu. Ni jima všeč, da igram igrice.






















Živjo, Mici!
Ja, dovolijo mi igrati igrice. Najraje igram kuharske igre. Če mi starša ne dovolita, ju prepričam. Rada imam tudi živalske igre. Meni so igre všeč zato, ker so zelo zelo zabavne.
Ali imaš svojo sobo?
Če igraš preveč igric in si velikokrat na računalniku ali na telefonu, lahko dobiš očala.
Tjaša
Ne, nimam svoje sobe. Spim pri Šimnu.

No ja, meni ne dovolijo igrati med tednom, samo ob petkih mi dovolijo. Drugače jaz tudi ne znam nehati igrati. Kaj pa igraš? Jaz igram: clash real, dragon city, best friend in color switch. Najboljša je dragon city. Tam zbiraš zmaje in se boriš z njimi.
Moj ati pravi, da je igranje slabo za oči in to ima čisto prav.
Mark
Tvoj ati je car!

Zdravo, Mici!
Vprašala si, če radi igramo računalniške igrice. No, jaz največ igram po telefonu, a tudi po računalniku. Ni mi všeč, če me računalnik ali telefon vrže iz igrice. No, ko smo že pri tem… ali gledaš filmčke?
Igranje je dobro, ker je zabavno. Ko mi mami ne dovoli, je najbolj bedno. Potem igram na skrivaj. Zelo rad igram xbox.
Jan
Seveda gledam tudi filmčke, kar poglej.

Živjo, Mici,
Hvala, ker si nam odgovorila. Najraje imam šport. Igrice sem včasih igral, a zdaj mi je bolj všeč šport. No, pozdravljam tebe in Šimna.
Lep pozdrav,
Aljaž
Ah, šport me ne zanima. Razen plavanja. In smučanja. In kepanja, hihihi.

Oooo, živjo, Mici!
Meni dovolijo tablico, samo ne ravno dolgo časa. Jaz jih velikokrat igram na skrivaj. Samo… ne ravno dolgo časa. Samo pri babi lahko igram igrice dolgo časa. Vem pa, da če predolgo igraš igrice, lahko… no, slabše vidiš. Potem pa dobiš očala!
Samo to me zanima: veš, kje stanujejo meseci?
Adijo! Za zdaj.
Iza
Niti sanja se mi ne, kje živijo meseci. Morda za sedmimi gorami, petimi dolinami in sedemnajstimi avtocestami?

Živjo Mici, tukaj Maks!
Veš, ko se zjutraj zbudim, grem na tablico. A na žalost samo 15 minut. Zato ker me babi takrat pride iskat za v šolo. Ko se vrnem iz šole, grem na tablico in igram. Eno igrico, kjer se izogibaš vlakom, ko deskaš in se bojuješ z robotom. A potem mi mami teži, da naj neham. Jaz rečem: Zakaj? Mami reče, da zato, ker to ni zdravo za možgane. In potem neham. Za igrat pa imam še računalnik in PSP. Aja, na PSP imam FIFO 15 in to je vse.
Adijo, Mici!
Maks
Adijo
 


Živjo, Mici!
Meni dovolijo igrati na telefon. Rada igram vse vrste iger, od zanimivih do pustolovskih in navadnih. Čeprav mami pravi, da to ni ravno zdravo. Najraje igram igro, kjer sem na kmetiji in skrbim za živali in kjer sejem veliko različnih stvari. Lepo je igrat, ker je zabavno, fino pa ni, ker ni ravno zdravo.
Adijo Mici, Majda in Šimen.
Lepo vas pozdravlja
Tia.
In mi ti mahamo nazaj
 

Ja, ja, zelo rada igram. Najraje igram kuharske igre. Ali kdaj igraš, Mici? Kar povej po resnici. Ali veš, kako se igra? Ti bom jaz razložila. Tam pripravljaš hrano in kuhaš kavo. Kaj najraje ješ in piješ? Nekaj ti bom povedala… no ne bom, ker je skrivnost.
Čao, Mici.
Doris
Čao, Doris
 

Živjo, Mici!
Tukaj Jona. Zelo, zelo sem vesela, da ti lahko nekaj napišem. O tistih računalniških igricah. Veš, meni starši ne dovolijo toliko igric. Ampak na računalniku mi mami en dan v tednu pusti igrati, ker ve, da je tista igrica pametna za igrati, ker se s to igrico učiš poštevanko. A mami ve, koliko je dobro in koliko ne.
Lep pozdrav od Jone.
Joj, skoraj sem pozabila! Pozdravi še Šimna in Majdo.
Hvala, pozdravila ju bom! 

Mici, a ti res ne dovolijo biti na računalniku? No, meni pa dovolijo. Gledam filmčke in igram igrice. Rada igram igrice o konjih. Moj bratec rad igra igrice o avtih. Kakšne pa ti rada igraš? Ali o dinozavrih ali o konjih?
Pozdravlja te
Ivana.
Igram samo zelo enostavne igrice, zapletenih pa ne.

Oooo, Mici!
Živjo, kako si? Jaz sem zelo dobro. Ali veš, da je na  tablici in telefonu zelo dobra igrica. Jaz tej igrici rečem kristali. Igra se pa tako, da imaš najprej različne barve in jih moraš postaviti tri ali več v vrsto. Ni pa dobro igrati ves čas, ker ti postane bedna. Ampak meni je vseeno dobra. No, to pa je lep pogovor!
Zdaj pa adijo, Mici! Pa pozdravi Majdo in Šimna!
Sara
Bom!
 

Živjo, Mici!
Tu Nejc. Jaz zelo rad igram vojaško igro, ki se imenuje battle field. Še eno vojaško imam, imenuje se black ops 2. To igram na playstation. Ampak mislim, da ti niso všeč! Verjetno so ti bolj všeč tiste za punce. Ah, pa saj je vseeno! Mene bolj zanima, kaj ti igraš. Naj ugibam… nič! Mislim, da imam prav, ampak nihče ne ve, razen tebe. Starši mi dovolijo igrati, čeprav ni dobro za oči in možgane.
No, zdaj mi pa še ti kaj napiši, prosim. 
Oooo, Mici, počakaj še malo! Ali imaš kaj na facebook-u? Prosim, reci, da imaš!
Zdaj pa adijo,
Nejc.   
Ne boš verjel, Nejc, imam svoj facebook profil!

Oooo, Mici!
Kaj boš to leto za maškarce? A veš, Mici, da so na telefonu, tablici in računalniku ene slabe igrice, ene pa zelo dobre. Mici, katere igrice igraš? A so tebi dobre? Meni mami dovoli igrati igrice na telefonu in računalniku. Na tablici pa ne več, ker je službena. Mici, če si preveč na tablici, telefonu in računalniku, ni dobro, pa še potem težje zaspiš.
Adijo, Mici! Pozdravi Majdo in Šimna!
Neli
Kakšna tablica? A takale?

Lahko igram na računalnik. Najraje igram divja brata Kratt. Upam, da mi boš objavila. Lepo pozdravljam tebe, Majdo in Šimna.
Erik
Kot vidiš, sem ti objavila
 

Živjo, Mici!
Tu Filip. Zelo rad igram računalnik in tablico. Telefona pa sploh ne! Rad imam veliko igric. Moje najljubše igrice so Minecraft, Lego city in My city. Pri Minecraftu mi je všeč, da so tam zombiji, criperji, žarkoti, zombi pujsi, pujsi, veneži, strahci, krave, volkovi, ozeloti, ovce in piščanci. Ta igrica mi je zelo všeč, ker se tam bojuješ. Ni pa dobra, če se je naveličaš.
Lep pozdrav!
Filip
Jaz pa se zombijev bojim!

Živjo Mici!
Jaz sem David. Meni pa mami ne pusti igrati igric, ker ne ubogam. Drugače pa poiščem telefon ali pa gledam televizijo. Na telefonu igram clash royale ali pa hungry shark. Pri prvi se napadaš, pri drugi pa imaš morskega psa in ješ druge morske pse in ribe. Čeprav igranje ni zdravo, ker si pokvariš oči. Ampak meni je všeč.
Lep pozdrav,
David.
Lep pozdrav tudi tebi, David!

Živjo, Mici!
Tukaj Zoja. Katera igrica ti je najbolj všeč? Meni je najbolj všeč Google zemlja, ko s človečkom hodiš po ulici in gledaš velike stavbe. Ali se s Šimnom dobro razumeta?
Srečno Valentinovo od včeraj,
Zoja
Valentinovo je že mimo, a kmalu pridejo drugi prazniki in še počitnice! Google zemlja NI igrica, a je tudi meni zelo všeč in se rada sprehajam po ulicah velikih mest, na primer Ljubljane ali Londona.

Živjo, Mici!
Tukaj Ana. Zelo rada igram igrice. Na žalost sem jih malo preveč igrala, dobila sem očala. A dobra plat je, da jih sedaj lahko igram kolikor želim, do nezavesti. Ampak grem rada tudi ven. In se igram s svojim kužkom Alfijem. Mečem mu žogo in če mi je ne prinese nazaj, ga lovim, dokler mi je ne da.
Lepo te pozdravlja
Ana.
Tudi jaz sem vrgla Šimnu palico, a mi je ni hotel prinesti. Potem sva se šla raje lovit.


Ja, ja, ja! Dovolijo mi vse, pa to celo za tri ure. Pa ravno bom dobil nov računalnik. Mici! Kaj pa ti veš o internetu? In kako velik je? Gor si lahko nalagamo igrice, veš to? In oči in mami pravita, da ne smeš gledati in pisati pošte. Na tablici imam naloženo igrico, a če sem poreden, ne smem igrati igrice. 
Miha
Kaj vem o internetu? Vem, da se mu po slovensko reče splet. In vem, da moram biti na internetu previdna, ker so tu vsi: prijazni, malo manj prijazni in tudi hudobni ljudje. Pošast mora biti vedno previdna, na internetu in na cesti.

Živjo, Mici, jaz sem Nejc.
Na telefonu igram fliper in Minecraft. Tam delaš hiše in vse je iz kvadratov. Fliper pa gotovo veš, kaj je. Če pa ne, pa vprašaj Majdo ali Šimna. Včasih sem z avtom lovil zombije. Prej je bilo lažje najti igro na trgovini Play. Toda so škodljive za možgane. Pa še nekaj. Ne jih igrat preveč, ker ni dobro za oči in zaradi sevanja. Dobre so pa zato, ker so mi všeč.
Poslavljam se od tebe.
Nejc
Minecraft poznam, Fliperja pa ne
 

Draga Mici, zelo sem te vesela.
Meni mami in oči dovolita igrati igrice. Igram lahko kadarkoli. Rada poslušam tvoje knjige. Računalnik je fajn, ker ima veliko igric. Dobro pa ni, ker lahko oslepiš.
Berina
Ojej, oslepela pa menda ne bom! 

Živjo, Mici!
Veš, jaz tudi igram igrice. Najraje igram FIFA 2017. Barcelona sem. Dve uri na dan, več ne smem. Potem se grem ven igrat. Eno vprašanje imam: Ali si kaj ušpičila ta teden? Povej. Jaz ne smem, drugače ne bom imela igralnega odmora. Adijo!
Lili
Če sem kaj ušpičila? Neee, kje pa! Jaz sem zelo pridna pošast! Mogoče pa se šalim in ti nočem povedati, kaj sem ušpičila, hihi.

Živjo, Mici.
Jaz sem Tim. Ja, rad igram igrice, še posebej Minecraft. Drugače mi dovolijo le pol ure. Imam brata Nejca. Skupaj igrava to igrico. Ker to ni zdravo, pač igrava samo pol ure. Te lahko nekaj vprašam? Katera igrica je tvoja najljubša?
Igrice zelo obožujem, čeprav mi starši ne dovolijo. To ni dobro za oči, mi ves čas govori mami.
Lep pozdrav!
Tim

Drži. Računalnik ni dober za oči!




     

4 komentarji:

  1. Mici!
    Hvala za vse odgovore. Danes smo jih ceeeelooo uro brali in pregledovali. Zagotovo ti bomo še pisali, ker se nam zdi fino, da smo tudi mi na internetu.
    Ta teden si učenci na naši šoli pišemo pisma prijateljstva. Ti bomo povedali, koliko pisem smo dobili.
    Veselo te pozdravlja 3.č razred!

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Mici!
    Kako si se imela med počitnicami? Mi smo se imeli super.
    Ta teden smo se pogovarjali o gregorjevem. Razmišljali smo o tem, kako se ženijo ptički in se tudi malo hecali. Ti bomo poslali po elektronski pošti, prav?
    Aja... še glavna stvar...
    Vse najboljše Majdi za njen nedeljski rojstni dan! Imata s Šimnom darilo že pripravljeno?

    Sončen in nasmejan pozdrav od 3.č razreda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oooo, hvala za čestitke za Majdin rojstni dan! Seveda je dobila darilce od naju: risbici in šopek zvončkov.

      Gregorjevo in ptičja ženitev? Kar pošljite, vesela bom vaše pošte. Mici

      Izbriši